Projeler
Havacılık ve Uzay Projeleri
Uydu İtki Sistemi Yakıt Tankı
İZOREEL, TÜRKSAT 6A Elektrikli İtki Alt sistemi Ksenon Yakit Tankı'nın Geliştirme, Üretim ve Test Aşamalarını başarıyla gerçekleştirmiştir. Ksenon Yakıt Tankı tüm aşamaları TÜBİTAK UZAY ile iş birliği halinde, ECSS-Avrupa Uzay Standardına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. İZOREEL ve TÜBİTAK UZAY Tasarım, Analiz, Üretim ve Test çalışmalarını uluslararası bir yayında bildirmişlerdir.
Beril Akin, Mert Akin, Banu Çiçek Aydın, Suat Ontaç, Muzaffer Çetin, Yusuf Yurttaş “Design, Analysis and Manufacture of Composite Overwrapped Xenon Propellant Tank”, 35th International Electric Propulsion Conference, Georgia Institute of Technology, Atlanta Georgia USA, October 8 – 12, 2017.
Türksat 6A Ksenon Yakıt Tankı ECSS-Avrupa Uzay Standartlarına uygun olarak üretilmiş ve test süreçleri tamamlanmıştır. İZOREEL bünyesinde basınçlı tankın tüm mekanik test işlemleri gerçekleştirilmiştir.
#izoreel #turksat6a #composites #copv #Engineering #COPV #carbonfiber #satelliteimagery #turksat #tubitak #uzay #pelinçift #habertürk #mustafavarank pic.twitter.com/jPdXzmbX4y
— IZOREEL Composites (@izoreel) April 16, 2024
Sn. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Türksat 6A Ksenon Yakıt Tankı’nı tanıttı (TRT, 2021). Türksat 6A Elektrik İtki Alt Sistemi Ksenon Yakıt Tankı, İZOREEL tarafından geliştirilip üretilmiştir. Tüm test süreçleri ECSS Avrupa İş birliği Uzay Standardına uygun olarak gerçekleştirilmiştir.
Video Ref: TRT. (2021, Şubat 14). “Pelin Çift ile Gündem Ötesi 263. Bölüm - Milli Uzay Programı ve Teknoloji Hamleleri”, 18:20-19:19.
Kompozit Yapısal Çubuk
İletişim uyduları, malzeme teknolojisin ön planda olduğu alanlardır. İZOREEL'in TÜBİTAK UZAY için özel olarak geliştirmiş ve üretmiş olduğu kompozit yapısal çubuklar, ekipman ve sistem seviyesi testlerini başarıyla geçmiştir. İMECE uydusu 15 Nisan 2023 yılında Space X Falcon 9 Blok 5 roketiyle fırlatılmıştır. Başarılı bir şekilde yörüngeye yerleşen İMECE, firmamız tarafından geliştirilen ve üretilen yapısal çubuklara uzay tarihçesi kazandırmıştır.
Savunma Sanayi Geliştirme Projeleri
İZOREEL, Türk savunma sanayi ile sıkı iş birliği içinde çeşitli geliştirme ve üretim projeleri yapmaktadır. Müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğu çalışmalarda, tasarım ve mühendislik, prototip üretimi, özel üretim ve seri üretim gerçekleştirilmektedir. Alt yapısında akademik ve sektörel deneyime sahip mühendisleri savunma sanayi AR-GE ve Tasarım Departmanlarıyla birebir iletişim ile standartlara uygun test çalışmaları, dokümantasyon ve proje yönetimi sürdürmektedir.
2014 yılından bu zaman, başlıca ROKETSAN, ASELSAN ve TÜBİTAK ile birçok projenin tasarım geliştirme ve seri üretimlerini sürdürmekteyiz. Bu çalışmalardan en önemlileri, Hisar A/O Hava Savunma Sistemi Soğutucu Tankları, Sungur Projesi portatif fırlatma tüpü gövdesi ve yüksek basınçlı argon tanklarının geliştirilmesi, üretim ve mekanik test faaliyetleri ile Orta Menzilli Tanksavar Gövdesi kompozit fırlatma tüpü üretimleridir. 2024 yılı itibariyle İZOREEL, ASELSAN ile birlikte ORKA Eğitim Başlığı Kompozit Tüpü'nün Tasarım, üretim ve test süreçlerini yürütmektedir.
- Kompozit Füze ve Roket Gövdeleri
- Kompozit Soğutucu Tanklar
- Yüksek Basınçlı Argon tankları
- Kompozit Yakıt Tankları
- Kompozit Depolama Tankları
- Kompozit Fırlatma Tüpleri
- Kevlar, Aramid Elyaf Fırlatma Tüpleri
Üniversite İş birliği Projeleri
Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü- Eğrisel Sandviç Kompozit Malzemelerin Mekanik Davranışı (BAPSİS destekli)
İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi – HYMOCA Kendinden Yapı Sağlığı İzleme Kabiliyetli Güvenli Kompozit Basınçlı Tank Projesi (Avrupa Birliği Destekli M-ERA.NET Uluslararası Konsorsiyum Projesidir). Bu çalışma, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 123N417 Numaralı proje ile desteklenmiştir. Projeye verdiği destekten ötürü TÜBİTAK’a teşekkürlerimizi sunarız.
İZOREEL AR-GE Çalışmaları
1501 Sanayi Ar-Ge Desteği ile Yürütülen Küresel Kompozit Basınçlı Tank Projesi, Termoplastik liner içeren küresel geometride hafif ve daha yüksek hacimsel depolama imkanına bir basınçlı tank AR-GE çalışmasıdır. Bu çalışma, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 3210278 Numaralı proje ile desteklenmiştir. Projeye verdiği destekten ötürü TÜBİTAK’a teşekkürlerimizi sunarız.